Sektori afarist I  Performance Materials, si pjesë e Merck është i shumëllojshëm si ngjyrat e ylberit – ofron materiale nga më të ndryshmet prej kristaleve likuide dhe OLED materiale për ekrane, materiale për qark integrues, pigmente për shtresa të sipërme  si dhe ngjyra për kozmetikë ose materiale funkcionale për zgjidhje energjetike. Merck është lider në tregun botëror për kristale likuide. Të pandalshëm në përpjekjen për ta avancuar teknologjinë e ekraneve, produktet e Merck mundësojnë imazhe të mprehta në smartphone, lap-top, TV me ekran të sheshtë, kompjuter personal si dhe tableta në të gjithë botën. Duke ofruar zgjidhje dhe materiale që mundësojnë të jeni lider në treg, ne lehtësojmë zhvillimin e çipave kompjuterikë gjithnjë e më të fuqishëm që luajnë një rol të rëndësishëm në drejtimin e këtyre tendencave. Merck është lider global në prodhimin e pigmenteve të perlave. Pigment perlash i shtohen ngjyrave të makinave, kozmetikës dekorative dhe efektit ndriçues të shtresave të sipërme dhe materialeve të paketimit. Karakteristikat unike fizike të materialeve të Merck përdoren në mbulesat antistatike të dyshemesë, etiketat e produkteve që parandalojnë falsifikimin, ose kulmet që reflektojnë nxehtësinë