ЕДНОСТАВЕН ТЕСТ КОЈ ЌЕ ВИ ПОКАЖЕ ДАЛИ СТЕ ИЗЛОЖЕНИ НА РИЗИК ОД ДИЈАБЕТЕС. 

Треба да одговорите на неколку прашања, нема да ви одземе многу време. Откријте дали сте изложени на ризик и направете го првиот чекор да воспоставете контролата.

Ако имате предијабетес, нивото на шеќер во крвта е над нормалното ниво и е поголема веројатноста да развиете дијабетес во иднина. Постојат фактори кои можат да укажат на зголемен ризик од предијабетес, иако не се сомневате во неговото постоење.

Информацијата дека имате предијабетес, ви дава можност да го контролирате шеќерот во крвта, пред состојбата да се развие во дијабетес.

Направете го тестот и дознајте дали сте изложени на ризик.

здрава храна 1
здрава храна 2
здрава храна 6