ФИЛТРИРАЈ ПО
Search
Generic filters

Search
Generic filters

Медиа Центарот е услуга за новини, блогови и видоа материјали и што ви овозможува пристап до новостите за компанијата и нејзините деловни сектори.

Препознавање на ризик факторите и менаџирање на пациенти со Дијабетес Мелитус Тип 2 во ординацијата по семејна медицина

Д-р Маја Катранџиска Џонлага специјалист по Семејна Медицина   Имајќи ги во предвид специфичните услови под кои функционираме изминатиот период, како се одвива грижата за

Прочитај повеќе »

Метаболен синдром и (пред)дијабетес, Асс. Др. Спец. Билјана Тодорова, Специјалист по ендокринологија

Здравствениот свет години наназад отворено зборува за метаболниот синдром. Според Вас како се одразува таквата состојба на здравјето на пациентите? Метаболниот синдром е здравствена состојба

Прочитај повеќе »

Улогата на медицинската сестра во едукација и унапредување на здравјето на пациентите со Дијабетес Мелитус Тип 2

Ѓорговски Татјана дипл. мед. сестра вработена на Клиника за Ендокринологија, Дијабетес и Метаболички нарушувања,Скопје, одд. сестра на  Центар за Дијабетес. Во пресрет на светскиот ден

Прочитај повеќе »

Традиционална кампања на „Варус“ по повод Светскиот ден на дијабетес Според Меѓународната федерација за дијабетес во 2019 година, 1 од 11 возрасни лица во светот има дијабетес

На 2 ноември, фармацевтската компанија „Варус“ во соработка со Здружението на лекари по општа – семејна медицина ја започнува традиционалната кампања за подигнување на свесноста

Прочитај повеќе »