ФИЛТРИРАЈ ПО
Search
Generic filters

Search
Generic filters

Search
Generic filters

Медиа Центарот е услуга за новини, блогови и видоа материјали и што ви овозможува пристап до новостите за компанијата и нејзините деловни сектори.

Д-р Златко Петровски

Најчести симптоми на нарушена функција на тироидната жлезда

Пишува: Прим. Д-р. Златко Петровски специјалист по нуклеарна медицина ЈЗУ Клиничка болница – Битола „Д-Р Трифун Пановски“ Заболувањата на тироидната жлезда како глобален здравствен проблем

Прочитај повеќе »
Проф. Д-р Венјамин Мајсторов

НЕДЕЛА НА СВЕСНОСТ ЗА ТИРОИДНИТЕ ЗАБОЛУВАЊА: МАЈКА И ДЕТЕ И ТИРОИДEA

Пишува: Проф. Д-р Венјамин Мајсторов, Институт за патолошка физиологија и нуклеарна медицина. Тироидните хормони се есенцијални за нормален раст и развој на организмот и одржување

Прочитај повеќе »
м-р д-р Билјана Црцарева

Успешно менаџирање на функцијата на тироидеата кај мајките и бебињата преку навремена дијагностика и соодветен третман

Пишува: м-р д-р Билјана Црцарева специјалист по нуклеарна медицина Клиничка Болница Аџибадем Систина 1. Кои се дилемитe со кои “новите мајки “се соочуваат при првиот

Прочитај повеќе »
Д-р Александра Спасовска Трајановска

Здрава тироидна жлезда, здраво семејство – предизвик на семејниот доктор

Пишува: Д-р Александра Спасовска Трајановска, Специјалист по семејна медица, ЗЛОМ-СМ, ПЗУ ПРОМЕДИКА ПРИМА Скопје Што е тироидната жлезда и која е нејзината функција? Тироидната жлезда

Прочитај повеќе »